
Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami podczas Święta Śledzia Bałtyckiego – to dzięki Wam ten dzień był pełen smaku, uśmiechu i fantastycznej atmosfery!
Szczególne podziękowania kierujemy do naszych niezastąpionych lokalnych bohaterów:
Smażalnia u „Jacha”, Aleksandra Budner-Wachowiak, Bałtycka Manufaktura Słodkości, OSP Niechorze, Julian Kordyński, Piwo Rewalskie, Smażalnia „U Cywila”, Stanisław Dobraszak, Cezary Biedunkiewicz oraz Bolesław Kelner, Bogdan Polakiewicz wraz ze stoiskiem ze smażonym świeżym śledzikiem, które przyciągało zapachem i smakiem!
Serdeczne podziękowania składamy dla Muzeum Rybołówstwa Morskiego w Niechorzu, Urzędu Morskiego w Szczecinie, pracowników Latarni Morskiej w Niechorzu, Parku Etnograficznego w Niechorzu, Stowarzyszenia Miłośnicy Tradycji Rybołówstwa Bałtyckiego w Niechorzu, spółki Wodociągi Rewal oraz Radia Szczecin.
Podczas wydarzenia odbył się również konkurs na najlepsze danie ze śledzia – pełen kulinarnych emocji i niesamowitych smaków. Gratulacje dla wszystkich uczestników i zwycięzców!
Przez cały czas trwania święta mogliście podziwiać przygotowanie wyjątkowego dania – „Ryby po niechorsku” w wersji XXL! Za to smakowite widowisko na giga patelni odpowiadał Robert Bochenko – wielkie brawa i podziękowania!
Jeszcze raz – dziękujemy za obecność, wsparcie i wspólne świętowanie!
Do zobaczenia za rok – Śledź już nie może się doczekać!












